tirsdag 20. mars 2012

Senior Trip - Day 2

(Klikk: For dere som ikke har lest Day 1)

Opp klokka 6. Life is great. Frokosten på hotellet her, Comfort Inn, er ikke så altfor verst til USA å være, men det er deprimerende mangel på utvalg som på norske hoteller. Her er valget mellom frokostblanding, bagels, waffle og biscuits&gravy (rundstykke og saus.....ugh). I tillegg smaker alt kunstig. Men, hey, det er ikke på grunn av maten at vi er her!

Vi dro inn til DC igjen kl. 7.15. Det er en 30 minutters busstur. Billigere å bo litt utenfor byen. Vi kjørte til Capitol-bygningen, den første bygningen i DC. Det er der Senatet og House of Representatives holder til. Vi gikk igjennom sikkerhetssjekken, og så fikk vi en liten tour i bygningen. Helt utrolig arkitektur. Alt er gigantisk!

Etter touren, fulgte vi en tunnel til the Library of Congress. Et veldig vakkert bibliotek, kanskje (garantert) det fineste biblioteket jeg noensinne har sett. Legendariske sitater langs veggene, en gjenoppbygging av Thomas Jefferson's bibliotek.

Da vi kom ut av biblioteket, måtte vi gå en stor omvei tilbake til bussen fordi politiet sperret av kvartaler for å garantere sikker transport av den irske presidenten og Obama til The Capitol.Vi ble "jaget" vekk av politi, men fikk et glimt av "motorcade"en: Fancy, svarte biler i lang rekke med politieskorte. Politiet kan rense kvartaler for slik transport i minutter. Det går fort! De løfter også sperrer i veien så biler ikke kan kjøre på de klarerte veiene. Litt av en opplevelse!

Utenfor Capitol igjen!
Etter å ha tatt et gruppebilde foran The Capitol, dro vi til The National Archives. Vi fikk se originalene av The Declaration of Independence, Bill of Rights og The Constitution. Spennende!

Neste stopp var Air and Space Museum. Der spiste vi lunsj.
Kl. 14.30 dro vi derfra og kjørte til Arlington, USA's andre største kirkegård. Det er gravlagt over 300 000 soldater der. Helt ufattelig å se alle de identiske gravstenene dekke plenene rundt deg på alle kanter! Vi fikk se graven til J. F. Kennedy og hans brødre, og gravene til de Unknown Soldiers.
I tillegg fikk vi se "Exchange of the Guard": Offiseren som vokter gravene til the Unknown Soldiers ble byttet ut. Det var morsomt å se.

Middag var neste på agendaen, og vi kjørte til Alexandria  i Virginia. Dere.....Alexandria er herved på toppen av listen min over nydelige steder i USA. Ja, mamma og pappa, dit må vi dra en gang! Byen består av drøssevis av historiske bygninger, men butikker og spisesteder er veldig up-to-date, og det er mye å se og gjøre. Vi besøkte verdens minste hus der! Det er under 2 meter bredt...woho. Og til tross for at husene i Alexandria er små eller gamle, koster de mange, mange millioner kroner.

Vi avsluttet kvelden med en Ghost Walk. En guide tok oss på en liten tur rundt i Alexandria og fortalte spøkelseshistorier og litt historie. Det var kjempekult! Byen var vakker i skumring og mørke også. Jeg MÅ tilbake....
Vi var tilbake på hotellet kl. 21.30. I morgen skal vi reise til New York!

4 kommentarer:

  1. Høres ut som dere får med dere veldig mye på denne turen. Alexandria høres ut som et sted vi må besøke en gang. Må se bilder når du kommer hjem :-)
    Nyt turen videre. Går det bra med Liz og foten hennes? Stor klem <3

    SvarSlett
  2. Skimter jeg at du GÅR I SHORTS???? I MARS?????
    Virker som du har det utrolig fint, jeg misunner deg for at du får oppleve så mye :-)
    Kos deg masse videre <3

    SvarSlett
  3. Det ser så gøy ut! Tøfttøftøfttøft! Wii!:D :D :D

    SvarSlett
  4. Ble kjempeglad idag da jeg oppdaget at du hadde legt uy TO nye innlegg siden sist jeg var på bloggen din! elsker den! får meg til å glede meg maaasse til høsten når jeg også drar på utveksling til usa :D :3

    SvarSlett