tirsdag 20. mars 2012

Senior Trip - Day 1

Hookay.....dette har kanskje vært den lengste dagen i mitt liv...
Vi dro fra skolen klokka 22 i går, og vi kjørte i buss. Verste søvnen noensinne. VERSTE. Frokost på McDonalds. Juhuu.

Vi ankom Washington DC rundt 10 i dag morges. Været var helt nydelig! Sol, blå himmel og 25 varmegrader. DC overrasket meg veldig; jeg forventet ikke at byen skulle være så stor! Det eneste jeg har forbundet med DC er The White House, men i virkeligheten er jo alt som har med ledelsen av dette landet å gjøre å finne i denne byen.
Alle bygningene er av "tung" arkitektur. Svære steinbygninger.

Vi dro til Museum of Natural History først. ...Det var masse utstoppede dyr der. Og dinosaurskjeletter. Ja, kjære nordmenn, den klassiske skoletur-til-museum-med-dinosaurskjelletter dere ser i filmer er en realitet.
Vi så også The Hope Diamond der. Det er en av de eldste smykkediamantene. Helt nydelig. Gigantisk og dyp blå.
Etterpå gikk vi til Museum of American History, og det kuleste vi så der var det første amerikanske flagget som var det "star-spangled banner".

Etter det besøkte vi en håndfull memorials. Martin Luther King-memorial, Roosevelt-memorial, og Jefferson-memorial var alle plassert langs en allé av kirsebærtrær i full blomst. Helt nydelig.
Vi dro innom World War II-memorial'en også før middag.

Vi kunne se The Washington Monument fra overalt hvor vi gikk. Det er visstnok det høyeste steinmonumentet i verden. Høyere enn pyramidene i Egypt. Pretty cool.
Nye sjalet mitt!
Middag fant sted på Ben's Chili Bowl, et berømt spisested her i DC. Kjempegod mat! Amerikanere elsker chili. Elsker. På lik linje med hamburgere og french fries.
Det var noen stilige alleyways rett ved siden av.
Vi avsluttet kvelden med et besøk til Vietnam War-memorial, Korean War-memorial og Abraham Lincoln-Memorial. Det var mørkt ute, og de tre var opplyst av utallige lyskanoner. Det forsterket effekten veldig! Abraham-Lincoln-memorial var favoritten min blant dem alle.
Klokka 21.30 var vi fremme på hotellet. I en tilstand av usunn overtrøtthet, har vi nå tilbragt den siste timen med godterispising og latter. Gud, it's time to sleep.

Trivia:
- Hver gang presidenten blir kjørt et sted, følger det en ambulanse bakerst. Siden President Reagan ble skutt, har det alltid vært sånn.
- Ingen skulpturer, statuer eller memorials kan være høyere enn Freedom-statuen i Capital-bygningen.

1 kommentar:

  1. DINOSAURSKJELLET? Å, du er så heldig! Megakult! :D :D :D :D

    SvarSlett