søndag 27. november 2011

Nærmer seg jul!

Nå begynner julefølelsen å komme krypende. Lys, mat, filmer, lukter. Desember er den desidert flotteste måneden i året. Too bad det ikke er sikkert at jeg får noe snø at all, men jeg har krysset fingrene siden jeg kom hit. Kanskje min tilstedeværelse og fantastisk gode karma kan kalle snøen hit. Synes nesten at det er på sin plass.

Amerikanere har begynt så smått å dekorere husene sine. Vi snakker glorete blå, grønne og røde lys langs alle kanter og hjørner og trær. Ettersom dagene går nå, kommer det nok til å poppe opp flere og flere nedpyntede hus rundtomkring. Personlig vil jeg fokusere på å holde fast ved de norske juletradisjonene jeg kan (for norsk jul gjør meg så glad), men samtidig oppleve amerikansk jul.

Norske tradisjoner jeg introduserer her:
- Mandel i grøten, og risengrynsgrøt generelt. I går var jeg alene hjemme, og da lagde jeg meg en skål. Herlig. I <3 Noreg
- Tenning av adventslys. Sharon fant lilla lys i går, så i dag skal det første tennes!
- Norske julesanger. Jeg spiller noen for dem på piano, men jeg tviler på at de vil klare å synge en hel julesang. Jaja, det er jo litt mye å be om. Jeg kan uansett gaule dem for meg selv.
- Jul i Blåfjell, Tre Nøtter til Askepott, Reisen til Julestjernen, Grevinnen og Hovmesteren, Disneyjul osv osv. Disse hører jula til, og jeg blir deprimert om jeg må gå et helt år uten dem. Funker ikke. Håper på død og liv at nrk.no har Blåfjell (og resten). Hvis ikke blir det fosterstilling og sulting til jeg dør asap.
- Julekaker og julemat! Jeg skal søren meg bake berlinerkranser, sandkaker og pepperkaker. Det skal også bli horn, boller, grøt, druedressing og fruktsalat.
- Andre ting. Jeg er for lat til å komme på mer for øyeblikket.

Jeg har begynt å pynte rommet mitt til jul. En snasen liten Candy Cane.
I morgen er det tilbake på skolen, og så er det 17 skoledager før juleferie! Null problem. Gleder meg masse til juleferie! Da skal jeg se Gurooo <3
Jul kommer nok til å bringe med seg hjemlengsel, men det kan takles. Ettersom månedene går merker man at man savner familie og venner, men jeg distraherer meg selv ved å gjøre koselige ting. I'm so smart. Det er ikke noe galt med hjemlengsel - det er en helt naturlig del av opplevelsen. Det som blir feil, er om du lar den overmanne deg. Det ser jeg null poeng i å tillate, for det vil jo bare ødelegge opplevelsen her. Om under 7 måneder ser jeg alle sammen igjen, og i mellomtiden er det bare å nyte alt jeg får oppleve her. :D

2 kommentarer:

  1. Det er ikke sikkert det blir hvit jul her heller. 12 grader og pent vær i dag. Frem til nå. Det blåser og regner ute.
    Så flott at Sharon fant lilla lys :-) Blir dette en ny tradisjon for familien?

    SvarSlett
  2. Julestjerne og lilla lys her også. Da blir det stemning. - Pappa

    SvarSlett