onsdag 7. september 2011

Minnestuund. Og brunost.

Hei, Sigrid. Jeg så igjennom bilder på pc'en min, and I found this.

UPDATES:
- OPPGRADERIIING. Jeg har blitt flyttet fra the newbie lane til å trene med de andre svømmerne etter bare 2,5 treninger! HAH. I'm a natural. Jeg har blitt mye flinkere til å svømme på disse 2,5 gangene. Klarer nesten å svømme en hel lengde uten å svelge mer enn et par liter vann.
- Har hele FIRE Ben&Jerry's lokk nå. Smakte Phish Food (...noe sier meg at de begynner å gå tom for gode iskremnavn. Disse titlene blir sprøere og sprøere) i dag mens jeg så på Devil Wears Prada. Det regnet ute i dag, så jeg nøt å krølle meg sammen på sofaen og se en chick flick. B&Js was 100% essential in my recovery from swimming practice. Ta det med ro, jeg er ikke feit; kan fortsatt føle ribbena mine om jeg presser fingeren min 5 cm inn i fettet mitt (har satt en grense. 10 cm = feit).
- Sjokolade er på vei fra Norge. Lykkerus!
- Anders, bestebolla, jeg er på kapittel 4 i Mockingjay (eller Fugl Føniks).<3 - Skal muligens prøve å blogge om skolehverdagen min i morgen hvis jeg får tid. Tenkte kanskje en oppdatering ville være gøyalt. Men hva vet vel jeg.

- Brunost. Noen spurte meg i forrige uke hva slags mat vi har i Norge. Jeg fortalte dem om brød og sånt, og nevnte også brunost.
De bare: "BROWN cheese?!"
Jeg bare: "Uhuum.*nod nod*"
De bare: "............"
Også jeg bare: "......................"
De: ".......what makes it brown."
ÆÆH, jeg aner ikke, jeg aner ikke. Hvorfor har jeg aldri stilt meg selv dette spørsmålet? Brunost, osten som har vært så viktig i mitt liv, osten som har dekket utallige Digestive-kjeks, osten som min lillebror spiser med egg på brødskive, osten som blir nesten-prim i sola...HVORFOR er den brun?
Jeg bare: "Good question. No idea." Så nå googlet jeg det.Dette fant jeg ut om brunost:
"Brunost is made by boiling a mixture of milk, cream and whey carefully for several hours so that the water evaporates. The heat turns the milk sugar into caramel which gives the cheese its characteristic taste and color." Karamellen gir altså den brune fargen. Endelig kan jeg slappe av..ro i sjelen.

- Uvitenhet om mitt fedreland er så sinnsykt flaut.
US Government-læreren: "Does Norway has a unicameral or a bicameral congress?"
...jeg:"*la-meg-brenne-i-min-uvitenhet-til-verden-går-under.-Takler-ikke-dette* Øøh. No idea...."
Heldigvis droppet jeg den kleine nervøse latteren: "..eheheh". Jeg har møtt folk som ler den latteren ALL the time. I hate it.
I ettertid har jeg funnet ut at vi har unicameral congress. Burde jeg ha visst. Må nok interessere meg mer for politikk. Er bare så synd at amerikansk politikk er så mye morsommere enn norsk politikk.

- Mamma sender meg ballkjolen min i posten nå. Om den har krympet (om usa har gjort meg feit) blir jeg lei meg.
- Det regner ute fortsatt. Skal krype opp i senga mi veldig, veldig snart.

2 kommentarer:

 1. Har ikke vært der ennå, men Ben&Jerry er på Karl Johan i Oslo. http://dittoslo.no/kultur/ben-jerry-s-i-oslo-selger-mest-i-verden-1.6397501
  Så da kan jo vi som ikke er så heldige som deg også få en smak :-)
  Klem fra mamma

  SvarSlett
 2. Da er det ikke lenge til du er ferdig med boka :p ... bare et par HUNDRE kapitler igjen, ehehehe...
  Tror jeg stikker innom vertsfamilien en av de nærmste dagene slik at vi kan snakke sammen om den siste måneden :D
  -Bolla

  SvarSlett