tirsdag 6. desember 2011

Syv slag til jul.

Kødda. Blir ikke syv.
Jeg har nå bakt tre slag julekaker. Berlinerkranser, sandkaker og pepperkaker. Må si jeg nesten dør av stolthet når jeg ser på resultatet. Ingen av kakene ble brent, deigen var fantastisk, og alt smakte som det skulle.
Fikk et supert tips av Anna (som jeg er supertakknemlig for! THANK YOU) om pepperkakebakingen: Trykk ut et hjerte i midten av pepperkaken, og putt et drops i hullet. Dropset smelter i ovnen, og tadaa - det ser ut som farget glass. Awesome. Så jeg gikk til anskaffelse av Jolly Ranchers, hard candy, og det funket. :D ....vi fikk ikke av bakepapiret bak det smeltede dropset, men det synes ikke, så whatever.
Jeg dekorerte pepperkakene mine i dag. Er veldig fornøyd. ...too bad de nesten er for fine til å spises. SUKK.

Jeg fortalte amerikanerne mine at det er helt normalt å henge pepperkakehjerter i vinduet, og dette tror jeg de syntes var rart, og når jeg tenker på det så er det jo merkelig å henge kaker i vinduet. Huh.

Oppmerksomme sjeler la merke til at jeg glemte å ta bilder av sandkakene. Lover å legge ut bilder av dem i morgen. De er jo ikke helt som vanlig sandkaker ettersom jeg manglet sandkakeformer...men de duger. De smaker fortsatt veldig godt.

UPDATES:
- Snø. Jeg vil ha snø.
- Koser meg masse med pakke- og sjokoladekalender! En smule lettere å stå opp om morgenen!
- Det er Winter Wonderland Semi-Formal, en skoledans, på lørdag. Gleder meg! :D

5 kommentarer:

 1. Wow, det er de nydeligste pepperkakene jeg har sett. Rene kunstverkene.

  Morsomt å følge med hvordan du har det 'over there' via denne bloggen. Du er flink!

  / Eva

  SvarSlett
 2. Jeg kjenner et stikk av misunnelse. Utrolig vakre pepperkaker, og jeg er sikker på at de smaker utrolig godt også.Kan vi lage slike neste år? Og berlinerkransene - ser perfekte ut.
  Men kjenner du noen som faktisk henger pepperkakene i vinduene? Jeg har bare sett det på film :-)
  Kos deg videre, Merete. Klem <3

  SvarSlett
 3. Merete, du er så kreativ! Jeg fikk veldig lyst på julekaker merker jeg :)

  Savner deg :)

  SvarSlett
 4. Merete - her er det sne. Det kom 10 cm i natt og skal vist komme mer til helgen. Kakene var strålende. Det synes som om du er meget erfaren - du har jo gått mange år i læra.
  Kos deg. Klem fra Pappa

  SvarSlett
 5. Konge! Kjempepene julekaker! :D

  SvarSlett