lørdag 19. februar 2011

Mammas boller

1 kilo siktet hvetemel
1,5 pakke fersk gjær
200 gram sukker
200 gram margarin
6 desiliter melk
1/2 teskje hornsalt
Litt kardemomme

Dette er veldig enkelt!
Smelt margarinen og ha i melken når alt er smeltet. Da får væsken fingertemperatur og du blander ut gjæren i den etter å ha smuldret den opp i små biter. Ha mel, sukker, hornsalt og kardemomme i en bakebolle (ha også oppi rosiner nå om du ønsker rosinboller). Lag en fordypning i de tørre ingredisensene og tilsett smør/melk/gjær-blandingen. Rør og elt til en smidig deig. Godt mulig du trenger litt ekstra mel.

La deigen heve et lunt sted (over en kum med varmtvann/badegulv) til den har blitt dobbelt så stor. Kna den og del den i fire like store deler. Hver av disse delene kan du dele i enten fem (for stooore boller) eller seks (for littegranne mindre boller) biter. Trill bitene til runde, glatte boller og fordel dem på to stekeplater.

Sett på ovnen på 210 grader nå. La brettene med boller heve til de blir enda større. Pensle dem med et vispet egg like før du setter dem inn til steking. Stekes i 10-12 minutter. De er k-j-e-m-p-e-g-o-d-e! :D

2 kommentarer:

  1. Nam, Merete! Må du friste meg sånn?!

    SvarSlett
  2. Haha, jeg kan love deg at de smakte herlig! :D

    SvarSlett