søndag 27. mars 2011

"Giving chocolate to others.."

"..is an intimate form of communication, a sharing of deep, dark secrets"
- Milton Zelman, publisher of "Chocolate News"

Min fantastiske venninne Anna og jeg hadde avtalt å bake en kake til Ingeborg som bursdagsgave. Vi hadde 4 timer på å finne oppskrift, bake kaken, skifte og komme oss til bursdagen. God tid. ......we thought.....vi endte med å komme for sent. Heh..
Vi fant en kake som så bra ut på internett.
Den var veldig god! Og kremen var himmelsk :D

Ingredienser:
4 egg
200 g sukker
135 g margarin
50 g mørk kokesjokolade
135 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Ingredienser til kremen:
3 egg
1 1/2 dl kremfløte
135 g sukker
200 g meierismør
1 ts vaniljesukker
100 g mørk kokesjokolade

Hvordan lage kakebunnen:
Sett stekeovnen på 175 grader.
Visp egg og sukker til eggedosis i en kjøkkenmaskin. Smelt margarin og tilsett sjokoladen. Bland det forsiktig inn i eggedosisen og vend til slutt inn siktet hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.
Ha røren i en smurt springform ca. 22-24 cm i diameter. Sett kaken i forvarmet ovn og stek i ca. 45-50 minutter.


Hvordan lage sjokoladekremen:
Kutt smøret i terninger. Egg, kremfløte og sukker varmes opp til kokepunktet. (Rør gjerne sammen dette litt før du setter det på kok, ellers har egget lett for å klumpe seg). La fyllet koke til det tykner litt. Det er viktig å røre hele tiden så ikke kremen setter seg i bunn. Ta kjelen av platen og tilsett smør og sjokolade litt etter litt. Ha til slutt i vaniljsesukker.
Sett fyllet til avkjøling, gjerne i kjøleskap natten over (eller en halvtime i frysern slik vi gjorde). Pisk fyllet opp med en hurtigmikser. Nå går den fra å være flytende til å bli tykk og kremete.
Kremen er klar til å smøres både utenpå kaken og inni om du ønsker en lagdelt kake. Det er mer enn nok krem til det. Pynt ellers kaken med det du måtte ønske.

2 kommentarer:

  1. liitt kleint at du lærer andre å lage kleine kaker. men den var veldig, veldig god. jeg ble feit:D

    SvarSlett
  2. Hahaha, fantastisk! Fin bakgrunn i grunn! :D

    SvarSlett