"..is an intimate form of communication, a sharing of deep, dark secrets"
- Milton Zelman, publisher of "Chocolate News"
Min fantastiske venninne Anna og jeg hadde avtalt å bake en kake til Ingeborg som bursdagsgave. Vi hadde 4 timer på å finne oppskrift, bake kaken, skifte og komme oss til bursdagen. God tid. ......we thought.....vi endte med å komme for sent. Heh..
Vi fant en kake som så bra ut på internett.
Den var veldig god! Og kremen var himmelsk :D
Ingredienser:
4 egg
200 g sukker
135 g margarin
50 g mørk kokesjokolade
135 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Ingredienser til kremen:
3 egg
1 1/2 dl kremfløte
135 g sukker
200 g meierismør
1 ts vaniljesukker
100 g mørk kokesjokolade
Hvordan lage kakebunnen:
Sett stekeovnen på 175 grader.
Visp egg og sukker til eggedosis i en kjøkkenmaskin. Smelt margarin og tilsett sjokoladen. Bland det forsiktig inn i eggedosisen og vend til slutt inn siktet hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.
Ha røren i en smurt springform ca. 22-24 cm i diameter. Sett kaken i forvarmet ovn og stek i ca. 45-50 minutter.
Hvordan lage sjokoladekremen:
Kutt smøret i terninger. Egg, kremfløte og sukker varmes opp til kokepunktet. (Rør gjerne sammen dette litt før du setter det på kok, ellers har egget lett for å klumpe seg). La fyllet koke til det tykner litt. Det er viktig å røre hele tiden så ikke kremen setter seg i bunn. Ta kjelen av platen og tilsett smør og sjokolade litt etter litt. Ha til slutt i vaniljsesukker.
Sett fyllet til avkjøling, gjerne i kjøleskap natten over (eller en halvtime i frysern slik vi gjorde). Pisk fyllet opp med en hurtigmikser. Nå går den fra å være flytende til å bli tykk og kremete.
Kremen er klar til å smøres både utenpå kaken og inni om du ønsker en lagdelt kake. Det er mer enn nok krem til det. Pynt ellers kaken med det du måtte ønske.
liitt kleint at du lærer andre å lage kleine kaker. men den var veldig, veldig god. jeg ble feit:D
SvarSlettHahaha, fantastisk! Fin bakgrunn i grunn! :D
SvarSlett